Agenda mannenonbijt


pictogram mannenontbijt zaanstreek

mannenontbijt wormer

MANNENONTBIJT ZAANSTREEK

PROGRAMMA 2018

Ontbijten op de zaterdagochtend van 08.00 – 10.00 u.


9 juni 2018

VEG Wormerveer

Jaap Bönker

Jaap Bönker studeerde Theologie en is gefascineerd door het Oude Testament. Na enkele jaren christelijke hulpverlening in het buitenland en in de psychosociale hulpverlening in Nederland te hebben gewerkt, werd hij in 2000 directeur van de Arabische Wereld Zending. Hij bezocht meer dan 45 landen, maar voelt zich het meest aangetrokken tot het Midden-Oosten.

Tijdens zijn reizen ontstond een bijzondere hobby: het verzamelen van voorwerpen die in de Bijbel genoemd worden. Aan de hand van deze voorwerpen neemt Jaap mensen graag mee op een reis door de wereld van de Bijbel. Als een ware verhalenverteller brengt hij hen terug in de tijd van Abraham en vertelt hij over het leven, de gebruik en gewoonten van toen. En over de wijsheid die hierin opgesloten ligt voor het leven nu. Hier schreef hij ook enkele boeken over, waaronder De God van Abraham, Isaak én Ishmaël.

In 2015 nam hij samen met zijn vrienden Ruben Hadders en Simon van Groningen het initiatief voor de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting, waar ook zijn unieke verzameling van meer dan 500 bijbelse voorwerpen in is onder gebracht.

Wekelijks (s)preekt hij voor kerken en verenigingen door heel Nederland. Daarnaast geeft hij les aan diverse bijbelscholen en adviseert hij kerken hoe invulling te geven aan het aspect onderwijs binnen de gemeente.

Bovenstaande wil ik graag met jullie delen op het mannenontbijt van 9 juni a.s.


vrijdag 29 juni 2018

verrassingsavond


13 oktober 2018

Wijngaard Wormer

Arie de Rover

 

‘Leven na DE GENADEKLAP’


Genadeklap. Gek woord eigenlijk. Hoe tegenstrijdig wil je het hebben: genade, en klap. Die twee hebben toch niks met elkaar te maken? Genadeklap. Een woord voor de laatste, definitieve klap. Daarna is het einde verhaal. Maar het zou toch juist genade zijn als die laatste klap niet werd uitgedeeld?

Toch heeft genade volgens Arie de Rover alles met een snoeiharde klap te maken. Sterker nog: “Genade is dodelijk. Voor je ego, voor je zekerheden die je hier op aarde dacht te hebben opgebouwd, en voor je rechtvaardigheidsgevoel.”

Als je écht gaat begrijpen wat genade inhoudt, dan geeft dat je leven een draai van 180 graden. Dan krijg je de genadeklap. Geen ingehouden corrigerende tik, ook geen ‘klap van de molen’ met een beperkt effect, maar een levensveranderende mokerslag.


10 februari 2018

VEG Zaandam

Dylan de Bruin

Dylan is gered van zijn ondergang door Jezus en is daarom vastberaden om de rest van de wereld te bereiken met het goede nieuws.
MFAST is geboren uit een hartsverlangen om Jezus bekend te maken en voor Dylan betekent het alles.
Hij droomt van een fulltime bediening zodat hij zijn focus voor de volle 100% in kan zetten.


Vragen? Stuur ons een e-mail via deze link.

Advertenties